S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.
cz sk

Pec na pizzu ZIO CIRO vám odborně postaví:


CO VÁS MŮŽE ZAJÍMAT » na co se ptáte

Na co se ptáte

Rádi grilujeme, proč bychom si měli pořizovat pec?
V peci můžete grilovat také a dokonce s lepším výsledkem než v běžných grilech. Jídlo nemá tendenci se vysoušet, jelikož je obklopené ze všech stran horkým vzduchem. Pec vám navíc výrazně rozšíří možnosti venkovní přípravy jídla. Kromě grilování můžete navíc připravovat to, co lze v běžné kuchyňské troubě. Pec ale dodá jídlu vůni ohně a vašim společenským setkáním příjemnou atmosféru.

Proč si koupit právě pec značky ZIO CIRO?
Pece na pizzu ZIO CIRO jsou vyráběny zkušenými italskými profesionály s mnohaletými zkušenostmi se žáruvzdornými materiály a ruční výrobou pecí vytápěných dřevem. Firma si materiál pro výrobu pecí míchá sama a je "vyladěn" pro optimální výkon při pečení v peci. Nejedná se o materiály, které se používají v průmyslu.

Další výhodou pecí ZIO CIRO, ve srovnání s některými konkurenčními výrobky na našem trhu, je způsob zavírání dvířek. Dvířka u našich pecí zcela uzavírají pec za komínovým otvorem. Ten se tak ocitá mimo uzavřený prostor a nemůže skrz něj unikat teplo. U některých konkurenčních výrobků jsou dvířka v takové pozici, že je komínový otvor uvnitř uzavřeného prostoru. Ani jednoduchá klapka pro uzavření komínu nezabrání zbytečnému uniku tepla komínem.

Která pec ZIO CIRO by byla pro mě nejvhodnější?
Nejdříve je nutné si promyslet, zda máte prostor pro vestavnou pec, jejíž instalace vyžaduje pevné základy, které jsou vetšinou zděné nebo vybetonované. Takto řešená pec se již nikdy nedá přesunout na jiné místo, když vám bude například překážet, nebo si budou sousedé stěžovat na kouř. Dále je potřeba u vestavných pecí počítat s jejich instalací, která zabere nějaký čas a další finance. Vestavěná pec také potřebuje několik dnů na vyschnutí všech materiálů před tím, než zapálíte první oheň. Na druhou stranu, když je u vestavěné pece dobře provedena izolace a povrchová úprava, může taková pec dosahovat lepších parametrů co se týče udržení tepla po vyhasnutí ohně, než přenosné pece. Vestavěné pece jsou k dispozici i ve větších velikostech než přenosné pece. Pěkně udělaná pec má také neopomenutelný estetický efekt.

Pokud si nejste jisti, že budete moci pec používat stále na stejném místě nebo prostě jen chcete hotovou pec bez nutnosti dalších instalací, jsou pro vás nejlepší volbou přenosné pece SUBITTO COTTO. Konstrukce těchto pecí je řešena tak, aby bylo dosaženo přijatelné váhy a zároveň uchovaly dost tepla pro upečení několika várek pečiva.

Pec na dřevo
Jakých parametrů si mám všímat při výběru vestavné pece na dřevo?
U stavebnice pece na pizzu vyrobené z prefabrikovaných dílů je dobré vědět, z čeho jsou vyrobeny jednotlivé díly klenby a dna pece. Díly klenby domácí pece ZIO CIRO jsou vyrobeny takzvanou dvou-hustotní technologií. Jedná se o směs žáruvzdorného betonu a žáruvzdorného expandovaného jílu. Tato technologie se osvědčila u domácích uživatelů zejména pro své vyvážené akumulační schopnosti. Pec z tohoto materiálu se vyznačuje schopností rychlého roztopení a přitom má dostatečné akumulační vlastnosti pro pečení bez ohně. Profesionální pece ZIO CIRO pro restaurace a pizzerie jsou vyrobeny ze speciálního žáruvzdorného betonu s vysokou akumulační schopností. 

Kvalitní pečící plocha je jednou z velkých výhod pecí ZIO CIRO. Pečící plochy, které jsou dodávané s řadou profesionálních a domácích pecí ZIO CIRO patří k tomu nejlepšímu, co se dá na italském trhu pořídit. Plocha se vyrábí lisováním směsi italských jílů a jsou následně vypalovány za vysokých teplot. Mají vynikající pečící vlastnosti a zvýšenou odolnost vůči oděru.

Do dnešních dnů se také staví pece z různých druhů žáruvzdorných cihel. Výhodou cihlových pecí je, že dokáží udržet nakumulované teplo mnoho hodin. Tomu však odpovídá potřebný čas k roztopení pece, který se tak výrazně prodlužuje. Stejně tak je nutné počítat s větší spotřebou dřeva pro roztopení. Pokud si tedy nechcete otevřít soukromou pekárnu, kde budete péct několik várek pečiva za sebou, doporučujeme se orientovat na stavebnicové systémy prefabrikovaných modulů ze žáruvzdorného betonu.

Jak obtížná je stavba pece na pizzu a chleba?
Nejnáročnější na celé stavbě zahradní pece na pizzu je stavba její základny a poté její případné obestavby. Samotné sestavení námi dodávaných komponentů a jejich izolace je velice jednoduché. Pro představu shlédněte video instalace.

Zahradní pec na pizzuČeho si všímat při výběru přenosných pecí?
Dodává výrobce pec již sestavenou nebo si ji musíte sestavit sami? Pece řady SUBITTO COTTO jsou již sestaveny a po sestavení stojanu je pec připravena k použití.

Je reálné pec po sestavení přenášet? Ověřte si celkovou váhu výrobku po sestavení. Je pec za co uchopit? Je v lidských silách pec někam přesunout? Námi dodávané pece mají odjímatelné úchyty a celková váha umožňuje čtyřem osobám s pecí manipulovat. 

Z čeho je vyrobena klenba a pečící plocha? Je pec udělaná z jakéhosi univerzálního žárobetonu nebo je směs pro výrobu betonu umíchána speciálně pro použíti v pecích na pizzu a chleba? Žáruvzdorný beton v přenosných pecích SUBITTO COTTO je vyroben speciálně pro použití v komerční řadě pecí ZIO CIRO.

Může být pec vystavena povětrnostním okolnostem? Naše přenosné pece jsou určeny k používání ve venkovním prostředí.

Jaké výrobce uvádí maximální provozní teploty? Pece ZIO CIRO mají maximální doporučenou provozní teplotu 350 °C.

Jak jsou pece ZIO CIRO odolné povětrnostním podmínkám?
Přenosné pece SUBITTO COTO jsou opatřeny korpusem z odolného sklolaminátu pro potravinářské účely. Díky tomu je pec možné vystavovat povětrnostním okolnostem bez nutnosti zakrývání. Sklolaminát také umožňuje u pece dosáhnout nižší váhy, takže je možné čtyřmi osobami pec přenášet. K tomu je pec opatřena úchyty.

Vestavné pece je nutné po základní instalaci a izolaci opatřit vodě odolnou povrchovou úpravou, aby nemusely být pod přístřeškem.

Jsou pece ZIO CIRO certifikované?
Pečící plocha je certifikována Státním zdravotním ústavem dle vyhlášky č. 38/2001 Sb. o hygienických požadavcích na výrobky určené pro styk s potravinami a pokrmy. Výrobky značky ZIO CIRO také prošly certifikací "Ze 100% vyrobeno v Itálii".

Jaké teploty mohu v peci dosáhnout?
Při testech se bez poškození pece dosáhlo teplot okolo 900 °C (nezkoušejte doma!). Maximální doporučená provozní teplota je  cca 350 °C.

Dodáváte příslušenství k pecím jako je komín, izolace, žáruvzdorné cementy atd.?
V sekci "Příslušenství" nabízíme vhodnou izolační rohož pro izolaci pece. V nabídce je také lopata na pizzu s kartáčem a otáčecí lopata. Ostatní materiály je možné pořídit v nejbližším hobby-marketu nebo kamnářství. Přeprava těchto běžných stavebních materiálů společně s pecí by v mnoha případech neúměrně navyšovala cenu za dopravu. Navíc každý zákazník má své specifické požadavky na povrchovou úpravu pece, nebo třeba délku a typ komína. V sekci "Užitečné odkazy" naleznete různé typy na některé materiály a specializované obchody.

Rozpálení ohně v peci na pizzuJak pec rozpálit?
Pec na pizzu zapálíme třískami z měkkého dřeva. Následně postupně přikládáme tvrdé dřevo. Po vypálení černých sazí z klenby je pec dostatečně roztopena. V peci používáme zásadně suché dřevo.

Jaké jídlo se peče s plamenem a jaké pouze s naakumulovaným teplem?
Vysoká teplota, velké plameny (přes 300 °C):
Pizza, tenké chleby (např. pita chléb).

Vysoká teplota, malé plameny nebo jen žhavé uhlí (300 °C - 260 °C):
Grilování nebo pečení masa, ryb, zeleniny atd.

Pečení bez otevřeného ohně (260 - 180 °C):
Většina druhů pečiva, desertů. Pečení větších kusů masa.

Nízká zbytková teplota (40 - 80 °C):
Sušení masa, bylinek.

Z čeho je vyrobena pečící plocha?
Kvalita pečící plochy je jedna z největších výhod pecí ZIO CIRO. Na rozdíl od některých konkurenčních výrobků, je pečící plocha našich italských pecí vyrobena přímo pro účel pečení pizzy. Správná pečící plocha má mít dostatečnou pórovitost pro absorpci páry vytvářející se při pečení pizzy. Tato vlastnost zajišťuje správné upečení a křehkost pizzy. Zároveň nesmí být pórovitost příliš veliká, aby nedocházelo k nadměrnému nasákavosti tekutin a olejů.

Všechny stavebnice pecí ZIO CIRO (včetně domácí řady), které dovážíme do ČR, jsou vybaveny nejlepší dostupnou pečící plochou určenou pro komerční použití. Ta se vyrábí z italských jílů a jiných žáruvzdorných příměsí, které se lisují a následně vypalují za vysokých teplot. Tímto postupem se dosáhne vyvážené pórovitosti pečící plochy a vysoké oděruvzdornosti.

Pečící plocha má certifikaci SZÚ pro přímý kontakt s potravinami.

Je možné někde pec vidět?
V provozu máme přenosnou pec SUBITO COTTO 80, ve které je možné si zkušebně upéct pizzu. Na osobní návštěvě se s námi prosím předem domluvte. Rádi se vám budeme věnovat.

Jak to funguje s dopravou pecí?
Pec vám pošleme dopravcem, který se zabývá paletovou přepravou. Standardní dopravce paletu s pecí sundá z auta a pec doveze tam, kam mu to manipulační technika umožní. U přenosných pecí, které jsou již sestavené je tedy vhodné mít pro čas převzetí zboží domluvené celkem čtyři pomocníky. Jednotlivé díly stavebnice pecí unesou dvě osoby.

Jak to funguje s úhradou zboží?
Přenosné pece a vestavné domácí pece je možné hradit dobírkou při převzetí zboží nebo bankovním převodem před dodáním. Platbu komerčních pecí si se zákazníkem domluvíme individuálně.

OWFhYzFlZT